Veelgestelde
vragen

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel, waardoor er jaarlijks tot zo’n 80% gas kan worden bespaard.

Een hybride warmtepomp helpt normaal gesproken alleen bij het verwarmen van een woning en heeft te weinig vermogen om dat het hele jaar door zelfstandig te doen.
Op koude dagen springt de cv-ketel dan bij. Het warme tapwater (meestal zo’n 20% van het totale gasverbruik) wordt nog volledig door de cv-ketel verzorgd.

Ook kan een hybride oplossing normaal gesproken niet uitgebreid worden naar een volledig elektrische oplossing: de hybride warmtepomp dient dan te worden vervangen door een all electric oplossing.

Climer biedt twee unieke concepten aan:

  1. de EcoHeat Hybride TD is een hybride oplossing zonder buitenunit die een cv-installatie voorziet van warm tapwater én warm cv-water, waarbij de cv-ketel alleen bijverwarmt indien nodig. De warmtepomp onttrekt via thermodynamische panelen warmte uit de buitenlucht en brengt deze naar het water in de boiler.
    Op elk gewenst moment kan de EcoHeat Hybride TD met weinig middelen uitgebreid worden tot een volwaardige all electric oplossing.
  2. ‘All electric ready’ is een oplossing waarbij de buitenunit voldoende vermogen heeft om in de volledige warmtevraag te voorzien en de cv-ketel alleen warm tapwater verzorgt.
    Op elk gewenst moment kan deze oplossing met weinig middelen uitgebreid worden tot een volwaardige all electric oplossing.

Kennismaken met Climer?

Climer Benelux wilt het energieverbruik verminderen en de negatieve impact op het milieu aanpakken door middel van innovatieve en hoogwaardige oplossingen die makkelijk en stil in gebruik zijn. Benieuwd? Download onze brochure.