Climer Benelux helpt
Waar kunnen we bij van dienst zijn? We helpen je graag op weg!
Ben je bezig met een installatie? Heb je onze hulp nodig? Of wil je onze technische documenten doorlezen? Van Climer mag jij dat stapje extra hulp best verwachten.
Onze service in 3 stappen
Documenten en downloads
Alles wat jij nodig hebt om goed te installeren!
Veelgestelde vragen
Climer Warmtepomp
Introductie Warmtepomp
Rendement Warmtepomp
Thermodynamische panelen
Hoe werken thermodynamische panelen?
Thermodynamische panelen werken volgens het principe van de thermodynamische cyclus. Het koudemiddel in de buizen wordt door een compressor verwarmd. Het warme koudemiddel wordt vervolgens door een warmtewisselaar geleid, waar het warmte afgeeft aan het water of de ruimte die verwarmd moet worden.
Kan mijn klant subsidie krijgen op Climer warmtepompen?
De warmtepompen van Climer staan op de meldcodelijst van de […]
Waarom maakt Climer geen tapwater met de lucht/water warmtepomp en wat betekent een gescheiden systeem?
In tegenstelling tot de meeste fabrikanten werkt Climer met een […]
Hoe lang bestaat de warmtepomp?
De warmtepomp is geen nieuwe techniek. Al in 1852 stelde de Britse wetenschapper Kelvin een warmtepompsysteem voor. In 1912 werd in Zürich de eerste warmtepomp ter wereld geïnstalleerd.
Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de buitenlucht, de bodem of (grond)water en zet deze om in warmte waarmee de woning en/of het tapwater kan worden verwarmd.
Welke warmtepomp oplossingen zijn er zoal?
Het werkingsprincipe van een warmtepomp is altijd hetzelfde, toch kan er uit verschillende systemen (oplossingen) gekozen worden.
Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?
Met een lucht/water (L/W) warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht gehaald en overgedragen aan het cv-water in het afgiftesysteem.
Hoe werkt een hybride warmtepomp?
Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een […]
Kan een warmtepomp in elk woning worden toegepast?
In theorie kan elke woning middels een warmtepomp verwarmt worden. Maar misschien is het beter om eerst enkele wijzigingen aan de woning aan te brengen voordat de keuze voor een warmtepomp gemaakt wordt.
Wat zijn merkbare verschillen van het verwarmen met een warmtepomp ten opzichte van een cv-ketel?
Een warmtepomp werkt het meest efficiënt als deze continu en heel geleidelijk zijn warmte kan afgeven aan de woning en staat daarom altijd aan.
Hoe wordt het vermogen van de warmtepomp bepaald? Is elke woning hiermee gegarandeerd comfortabel warm?
Het vermogen van de warmtepomp wordt bepaald aan de hand van de zogeheten warmtebehoefte van de woning. Deze warmtebehoefte is o.a. afhankelijk van de gekozen bouwwijze (o.a. isolatiewaarde), het toegepaste ventilatiesysteem, de overige installatiecomponenten in de woning en de woningvergrotende opties zoals een uitbouw of dakkapel.
Welk afgifte systeem is nodig bij een warmtepomp?
Het afgiftesysteem is een essentieel onderdeel van iedere verwarmingsinstallatie, met als stelregel: hoe lager de temperatuur is die een warmtepomp moet maken (aanvoertemperatuur), hoe hoger het rendement.
Is koelen met een lucht/water warmtepomp hetzelfde als airconditioning?
Nee, koelen met een warmtepomp is anders dan koelen met […]
Wat is de terugverdientijd van een warmtepomp?
De terugverdientijd is de besparing per jaar gedeeld door de […]
Hoeveel kan men besparen op de gasrekening bij het toepassen van een warmtepomp?
Een warmtepomp zorgt voor een flinke vermindering (hybride, all electric ready) of volledige vervanging (all electric) in het gebruik van aardgas.
Wat is het rendement van een warmtepomp t.o.v. een cv-ketel?
De gemiddelde moderne warmtepomp heeft een rendement van maar liefst 400% tot 600%. Het rendement van een cv-ketel ligt op 90% tot 100%.
Wat is het verschil tussen de COP- en de SCOP-waarde van een warmtepomp?
De SCOP-waarde geeft de gemiddelde COP voor een geheel jaar weer, waarmee verschillende warmtepompen objectiever kunnen worden vergeleken.
Hoe werken thermodynamische panelen?
Thermodynamische panelen werken volgens het principe van de thermodynamische cyclus. Het koudemiddel in de buizen wordt door een compressor verwarmd. Het warme koudemiddel wordt vervolgens door een warmtewisselaar geleid, waar het warmte afgeeft aan het water of de ruimte die verwarmd moet worden.
Thermodynamische panelen vs. de traditionele warmtepomp, wat is het verschil?
Het belangrijkste verschil tussen thermodynamische panelen en een normale warmtepomp is de bron van warmte. Thermodynamische panelen onttrekken warmte uit de buitenlucht, terwijl een normale warmtepomp warmte kan onttrekken uit de buitenlucht, de bodem of het water.