Ervaringen met Climer warmtepompen

Ervaringen met Climer warmtepompen: ‘’Wij gebruiken alleen nog een beetje gas om te koken’’

Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Rutger Bouwman uit Sint Pancras is een uitstekend voorbeeld van iemand die deze missie serieus neemt. Met een relatief nieuw huis en een passie voor duurzame oplossingen, was de keuze voor een warmtepomp een logische stap. We spraken Rutger een jaar na zijn installatie om hem te vragen naar zijn ervaring met een Climer warmtepomp en naar de positieve impact van de warmtepomp op zijn huishouden.


Waarom koos je voor een warmtepomp van Climer?

Het huis van de familie Bouwman is gevestigd in een van de nieuwbouwwijken van het Noord-Hollandse Sint Pancras. Met als bouwjaar 2015, kun je al rekenen op een hoog wooncomfort. Maar, voor verbetering is altijd ruimte. Rutger: ‘’We hebben een redelijk nieuw huis dat al uitstekend geïsoleerd was. Daarnaast is ons huis voorzien van een vloerverwarming waardoor het uitermate geschikt is om verder te verduurzamen. Voor een warmtepomp hebben we daarnaast voldoende ruimte, waardoor dit een mooie aanvulling kon zijn. En dat bleek het ook te zijn!’’

Lees ook: Hoe kan het dat Climer Benelux wél warmtepompen op voorraad heeft?

Voor welke warmtepomp heb je uiteindelijk bij Climer gekozen?

‘’We zijn voor de Airys ACP08 / EH200TDBT50 warmtepomp gegaan.’’ vertelt Rutger. En dat is een logische keuze. De Airys Compact ACP08 is immers een hoogfrequente, compacte lucht/water warmtepomp waarmee je zowel kunt verwarmen als koelen. Deze warmtepomp is direct aan te sluiten op vloerverwarming, luchtverwarming of radiatoren. Daarnaast kun je de warmtepomp combineren met de EcoHeat BT50, die twee geïntegreerde RVS buffervaten bevat waardoor je direct te maken hebt met een full-electric oplossing. Een toekomstbestendige oplossing dus, waarmee direct die vloerverwarming van Rutger voorzien is van warmte!

Waarom koos de familie Bouwman eigenlijk voor Climer?

Hoewel er meerdere leveranciers van warmtepompen beschikbaar zijn, koos Rutger voor Climer. Waarom? ‘’Climer is vlakbij gevestigd. Ze zijn zeer betrokken en geven uitvoerig advies wanneer je op zoek bent naar de beste toepassing. Daarnaast doen ze dat heel persoonlijk wat ik zeer kan waarderen. Hierdoor zijn de lijntjes kort, heb ik het gevoel dat ze erg benaderbaar zijn. En ja, ook het product is gewoon erg innovatief.’’ 

ervaringen met climer warmtepompen

Wat heeft de warmtepomp je tot nu toe gebracht? 

‘’We gebruiken alleen nog een beetje gas om te koken. Binnenkort worden er 26 extra zonnepanelen geplaatst en komt er een laadpunt voor de EV auto. Daarmee zijn we nagenoeg zelfvoorzienend. Een mooi resultaat.’’

Hoe tevreden ben je inmiddels over de Climer warmtepomp?

Erg tevreden, alles werkt goed. Een mooie uitbreiding zou zijn om op afstand de bediening over te nemen. Zo zou het mooi zijn als Climer inzicht heeft in de prestaties of op afstand een aanpassing kan doen.

Ook aan de slag met de warmtepompen van Climer?

Als installateur kun je direct contact opnemen met ons, wij kunnen je in onze showroom werkende installaties laten zien, of je kunt een proefplaatsing aanvragen. Wil je misschien thuis zelf een Climer warmtepomp? Neem dan gerust contact met ons op.

Kennismaken met Climer?

Climer Benelux wil het energieverbruik verminderen en de negatieve impact op het milieu aanpakken door middel van innovatieve en hoogwaardige oplossingen die makkelijk en stil in gebruik zijn. Benieuwd?