Installeren met Climer: zo helpen we je voor, tijdens en na de installatie van een warmtepomp

Of je nu als installateur of als consument kiest voor een warmtepomp van Climer: jij wilt weten waar je aan toe bent! Daarom focussen wij op sterke samenwerkingen en voordelen voor iedereen! Hoe? Nou zo:


Goede samenwerkingen staan centraal bij Climer. Wij streven ernaar om een zo soepel mogelijk proces tussen fabrikanten, leveranciers, installateurs, consumenten en service aan te bieden. Daar zetten we ons dan ook keihard voor in! Als warmtepompinstallateur krijg je daarom bij ons niet alleen een pracht van een gezellige samenwerking, maar ook veel meer voordelen en extra’s dan bij andere leveranciers. Laten we het proces eens doorlopen: wat biedt Climer jou als installateur voor, tijdens en na een installatie van een warmtepomp?

Lees ook: wat zijn de voordelen van werken met Climer als installatiemonteur?

Wat doen we voor de installatie van een warmtepomp?

Kom als installateur eens langs bij onze showroom in Obdam. Hier vertellen onze experts je graag meer over de warmtepompen en kun je ze uiteraard bekijken, zowel van binnen als buiten! 

Wil je aan de slag met een plaatsing? Dan kun je kiezen voor een proefplaatsing. Hiervoor kun je een eigen klant aanbrengen, of je krijgt gewoon een lead van ons. 

De klus moet vervolgens opgenomen worden, daar hebben wij een mooi opnameformulier template voor. Die krijg je ook, hierop kun je afvinken wat er gedaan is. Makkelijker wordt het niet!  

Krijg ten slotte ook toegang tot ons netwerk, bijvoorbeeld voor het opstellen van een warmtelast berekening. We helpen je natuurlijk met alle documenten en installatieschema’s en ook heb je toegang tot producttraining. 

Wat biedt Climer tijdens de (proef)installatie?

Ga jij voor de proefplaatsing? Dan heb je die kunnen inplannen in de showroom. Je hebt dan een lijst met appendages ontvangen en je kunt aan de slag. Onze experts helpen op locatie om ervoor te zorgen dat jouw installatie vlekkeloos verloopt. Jij als installateur leert dus alles over de warmtepomp, en de klant heeft een nieuwe installatie die draait als een zonnetje. 

Bij de inbedrijfstelling ontvang je ook onze volledige hulp. We regelen het systeem samen in, denk hierbij aan onder andere het waterzijdig inregelen. Tevens sturen we iemand die de F Gassen verhandelingen kan verrichten. 

Leer hier meer over proefplaatsingen met Climer.

Hoe leg je nu de installatie en de werking van de warmtepomp uit aan de klant? Ook support en service voor de consument kunnen wij doen. We helpen de klant uit te leggen hoe ze netjes omgaan met jouw installatie, zodat jij niet telkens terug hoeft om problemen op te lossen, en de klant alles uit zijn of haar warmtepomp haalt.

Wat doet Climer extra bij iedere volgende installatie? 

Proefinstallatie voltooid? Succes? Mooi, dan kun je een Climer Certified Installateur worden en krijg je toegang tot mooie acties op onze voorraad. Wij leveren de warmtepompen op de locatie van installatie, dus jij hebt als installateur geen opslagkosten. Daarnaast krijg je nu toegang  tot een database met particuliere leads, dus aan werk geen gebrek. 

Wist je dat we ook een hulplijn hebben? Bij iedere installatie die je doet, staan wij op afstand klaar. 

Lees ook: Hoe kan het dat Climer Benelux wél warmtepompen op voorraad heeft?

Wat doen we na de installatie? En wat zijn de voordelen van Climer Certified Installateur worden?

Na je proefinstallatie doorlopen we een korte evaluatie van het installatiewerk, hier ontvang je direct extra  tips van onze experts. Maar dat niet alleen, na alle installaties heb je recht op een aantal extra diensten:

  • Registreer je warmtepomp en ontvang garantie van Climer (kosteloos 2 tot 5 jaar) – als iets stuk gaat ontvangt de installateur een gratis vervanging. Garantieonderdelen zijn 10 jaar beschikbaar. 
  • Ga met ons een samenwerking aan als Climer Certified Installateur en ontvang marketingmaterialen, een welkomstpakket met alle datasheets, stickervellen en trainingen. 
  • Ontvang als Climer Certified Installateur speciale deals en kortingen
  • Altijd toegang  tot een direct leverbare voorraad producten van Climer
  • Maak gebruik van onze adviseur om een warmteverliesberekening bij een klant te maken

Wil jij als installateur ook aan de slag met een betrouwbare voorraad warmtepompen? Download dan eens onze brochure en kom achter alle voordelen van werken met Climer.

Kennismaken met Climer?

Climer Benelux wil het energieverbruik verminderen en de negatieve impact op het milieu aanpakken door middel van innovatieve en hoogwaardige oplossingen die makkelijk en stil in gebruik zijn. Benieuwd?