Installatiemonteur: zo ondersteunt en ontzorgt Climer je in de communicatie met jouw klant

Als installatiemonteur weet je dat er veel variabelen zijn bij het installeren van een warmtepomp. Uit onderzoek blijkt echter dat niets zo belangrijk is als de communicatie met de consument. Gelukkig biedt Climer uitgebreide ondersteuning op dat gebied. In deze blog zullen we je vertellen hoe Climer zich onderscheidt in kwaliteit en service, met de nadruk op effectieve communicatie met klanten en installatiemonteurs.


Communicatie als sleutelfactor

Volgens onderzoek “Ervaringen Bewoners Aardgasvrij” van TNO in 2022 staat communicatie bovenaan de lijst als het gaat om de ervaring van bewoners bij warmtepompinstallaties. Opvallend genoeg waren de hoeveelheid overlast en fouten tijdens het installatieproces niet bepalend voor de uiteindelijke beoordeling van de installatie, maar de communicatiemethode. 

Lees ook: Installeren met Climer: zo helpen we je voor, tijdens en na de installatie van een warmtepomp

Dat de hoeveelheid overlast en gemaakte fouten tijdens een installatie niet de belangrijkste factor in de beoordeling van een installatie zijn zien wij ook, communicatie is de sleutel. ‘’Je moet begrijpen dat de installatie van een warmtepomp voor de consument een ingrijpend proces is. Ze denken: ‘Jeetje vandaag gaan we echt van het gas af, gaat dat allemaal wel goed?’ En dan komt men in huis om er behoorlijke aanpassingen te doen. Dat is gewoon spannend, dus we moeten het proces zo helder mogelijk maken, en zo leuk mogelijk!’’ Aldus Xander van Climer

Climer en de installateur: zo werken we samen tijdens een installatie

Goede communicatie gaat over meerdere assen, zo investeert Climer in haarscherpe communicatie met de installatiemonteur, met leveranciers en met de installatiemonteur. Dat hebben we ingericht in vier belangrijke fasen:

Fase 1 – Offerte

Bij Climer hebben we een duidelijk opnameformulier ontwikkeld dat je als monteur ontvangt. Je kunt het formulier invullen tijdens een woningbezoek en de informatie naar ons sturen, zodat wij een passende offerte kunnen maken.

Fase 2 – De opdracht

Als installatiemonteur ontvang je van ons standaard leidingwerk. Mocht blijken dat dit niet voldoende is, bijvoorbeeld als de vloerverwarmingsverdeler niet geschikt is na het opnemen van de situatie, dan betrekken we de installateur direct en geven we aan dat er mogelijk andere benodigdheden zijn. We bieden volledige ondersteuning in dergelijke specifieke situaties.

Fase 3 – De installatie

Als installatiemonteur installeer je uiteindelijk de warmtepomp zelf. Climer voorziet je van een checklist en benodigde documentatie. Mocht je vragen hebben tijdens het installatieproces of bij het inregelen van de controller, dan staan wij klaar om je te helpen. De overdracht naar de klant kan door jou zelf worden gedaan of je kunt het aan ons overlaten. Samen leggen we graag aan de klant uit hoe ze de nieuwe installatie goed kunnen gebruiken, onderhouden en wat ze moeten doen als ze nieuwe vragen hebben. We raden aan om de oplevering ook als een feestelijke gebeurtenis te vieren!

Fase 4 – Nazorg

Stel dat de klant toch besluit tot aanpassingen of als er ergens een fout optreedt, dan bieden wij nazorg. We kunnen op afstand ondersteuning bieden. Daarnaast bieden we ook onderhoudsdiensten aan. We gaan ervan uit dat er niets gerepareerd hoeft te worden aan jouw installatie (omdat we je helpen een Climer Expert te worden!), maar mocht het toch nodig zijn, staan wij voor je klaar.

Extra ondersteuning voor beginnende Climer-installatiemonteurs:

Hoewel er altijd iets mis kan gaan of kapot kan gaan, kunnen we door middel van een hechte samenwerking garanderen dat elke klant tevreden is met zijn of haar installatie. Daarom introduceren we binnenkort opleidingen voor Climer installateurs, en bieden we proefplaatsingen. 

Kom eens langs in de showroom!

Bij Climer begrijpen we dat effectieve communicatie cruciaal is voor het succes van een warmtepompinstallatie. We bieden uitgebreide ondersteuning tijdens elke fase van het installatieproces, van offerte tot nazorg. Maar we leren ook jou graag persoonlijke kennen. Maak daarom gerust een afspraak in onze nieuwe showroom. Of download onze brochure voor installateurs.

Kennismaken met Climer?

Climer Benelux wil het energieverbruik verminderen en de negatieve impact op het milieu aanpakken door middel van innovatieve en hoogwaardige oplossingen die makkelijk en stil in gebruik zijn. Benieuwd?